maanantai 7. maaliskuuta 2016

Koirahierojaksi vol.1

Ensimmäinen kunnon lähiviikko koulussa on nyt pulkassa. Ajattelin joka lähiviikon jälkeen rustailla tänne ajatuksia ja huomioita. Opiskelen siis OSAOlla koirahierojaksi.
Alkuun kyllä jännitti hurjasti, sillä muut luokkalaiset ovat koulussa yhdessä huomattavasti enemmän kuin minä sillä sain Kannuksesta saadut opit hyväksiluettua ja osallistun vain hierontaan liittyville tunneille. Hyvin yhteinen sävel kuitenkin löytyi!
Nessa lähti mun mukaan opiskelemaan. Sillä lauantaina lähiviikon jälkeen oli myöskin Muhoksella Pohjois-suomen corgiseuran näyttelyharkat ja luento corgien rotumääritelmästä (verrattiin cardia ja pamua)

Ensimmäisenä aamuna saatiin nokan eteen profiilikuva koirasta johon piti täyttää 'kaikki mitä tiedät tästä' ei siis kovin hyvät ohjeet mutta pari luuta muistin latinaksi ja joitakin lihaksia sinne nimesin. Valmis olin parassa minuutissa, muut tekivät työtä n 30min. En tiennytkään että olisi pitänyt opiskella etukäteen jotta voi opiskella (?) hehhe.. Nyt alkaakin kova luiden ja lihasten pänttääminen, latinaksi.

Viikon aikana lähinnä palpoitiin ja tehtiin liikeanalyysejä. (Ihania vipukoita ja italiaanoja kävi tutkittavana<3) Analyysi-sana muuttui hyvin nopeasti 'arvioksi' ja muihin ei niin vaativalta kuulostaviin sanoihin ;) Opettaja oli sitä mieltä että meillä on rima liian korkealla ja ollaan liian ankaria itsellemme kun vasta ensimmäistä viikkoa opiskellaan. Luokalla oli jo niin ihmis- kuin myös hevoshierojia ja muilla oli kyllä todella paljon tietoa asiasta. Taso on siis korkea, mutta se lisää vaan omaa motivaatiota jotta voin pysyä muiden tahdissa ja tasolla.

Aina oppii uutta.
Olen aina treenannut koirien syviä lihaksia vasta kun ne on kunnolla lämmitelty (lenkkien jälkeen). Opettaja neuvoikin herättelemään koiran syvät lihakset ennen kovempaa rasitusta. Eli pitäisi tehdä pikainen lämmittely, jumpata esimerkiksi tasapainotyynyllä ja vasta sitten suunnata sille kovemmalle lenkille. Kun lihaksen 'herättelee' niin ne toimivatkin paremmin ja vahinkoja ei satu niin herkästi. Suurin virhe siis on päästää koirat suoraan auton takaluukusta kirmaamaan hullun lailla metsään, siinä saattaa mennä koirat rikki hyvinkin helposti.
Onneksi omat eivät mitään hulluja spurtteja päästele kun vapaaksi pääsevät. Nessan on pakko saada pallo ja kantelee sitä tovin ennenkuin sille alan sitä heitellä ja saa kunnolla spurtata, Ahti taas on niin hajujen perään että menee kyllä todella kauan ennenkun se kerkeää keskittyä itse rallatteluun.

Yllätyin myös siitä kuinka nopeasti esimerkiksi vanhemmalla koiralla lihakset huononee. Jo kahdessa viikossa lihaksissa huomaa selvän eron jos on esimerkiksi lenkit jätetty pois tai vieläkin kovemmat treenit lopetettu. Eli vanhaakin koiraa pitäisi liikuttaa mahdollisuuksien mukaan. Paras liikuntamuoto olisi se että koira saisi liikkua vapaana, omaan tahtiinsa.

Ensi kuun alussa on taas lähiviikko ja siihen mennessä pitäisi olla kasassa kymmenen koiran liikeanalyysit ja niistä valittuna kaksi hieronnan kannalta kiinnostavinta koiraa jonka kanssa jatkaa töitä. Myös näyttelyssä pitää käydä kuvailemassa liikkeitä. Onneksi ollaan parin viikon päästä menossa Seinäjoelle ryhänäyttelyyn niin saan ne siellä kuvattua.

Tässä pieni esimerkki Nessasta. Ensin käyntiä, joka osottautui todella vaikeaksi, veti aina tasakäynnille niinkuin koirat tekee ennenkuin siirtyvät raviin. Puhdas käynti ei siis onnistunut meiltä sillä kun hidastin niin Nessa pysähtyi. Ravi onneksi onnistui hyvin. Tulee siis kuvata edes-takaiset liikkeet, kolmio ja ympyrä. Videolta huomaa kuinka jumissa Nessa taas on.. Takapotku jää todella lyhyeksi, lähes olemattomaksi.




 Innolla odotan jo ensi lähijaksoa jotta pääsisi kunnolla hommiin!

3 kommenttia:

  1. Täältä vois löytyä yksi keissi sulle ;)

    VastaaPoista
  2. Meinasin kanssa kirjoittaa, että täällä olis sulle yks harkkakoira ;)

    VastaaPoista