torstai 29. tammikuuta 2015

Jumppaa, reeniä ja vatsavaivoja

Nessalla mahavaivat senkun jatkuu, ressimahasta se on kärsinyt aina mutta nyt nyt alkaa jo riittää. Pihalla ja lenkin alussa maha aina normaali, lenkin aikana kuitenkin tulee löysempää ja löysempää. Eläinlääkäri oli sitä mieltä että Nessa on tuollainen vain koska mä itse olen niin kova ressaamaan ja olen nyt ottanut itelleni ressin tästä asiasta ja sitten Nessa vuorostaan taas ressaa että mää ressaan. Huoh. Nyt päätinkin koittaa taas jotakin uutta, Biolatte Boulardii on meille vielä uusi tuttavuus, luonnontuote 30nen päivän kuuri nyt koitetaan tuota ja saa nähdä josko se olisi apu rinsessan mahavaivoihin. Jos ei ala helpottamaan tällä niin eläinlääkäri lupasi ottaa verikokeet ja tutkia tarkemmin mikä voisi olla vialla.Mitään tarttuvaa ei kuulemma voi olla kun ei nämä muut oireile.
Nessa on myös aloittanut jumppailun, jospa saataisiin syvätkin lihakset löytymään.
Aluksi aloitellaan ihan vaan tasapainotyynyllä ja jatketaan sitten Dobo kurssilla ja mahdollisesti hommataan oma pallo jos oikein innostutaan. Isompi tyyny/pallo olisi toki parempi niin mahtuisi koko koira kerralla sille, me joudutaan nyt reenailemaan etu- ja takapäätä erikseen, ja ehkä hyvä niin että ei aloiteta liian vaativilla liikkeillä heti aluksi niin ei mene ainakaan enempää jumiin. 



 





Tänään olikin taas rally-reenien vuoro, töistä päästyä hain Nemon meille jotta sekin pääsisi illalla reeneihin. Pari tuntia nuo ukot höpsötteli menemään täällä meillä. Ahti on niin rakastunut Nemoon, mamman pieni homppeli-poika <3 No kun tarpeeksi oli kuherreltu pakkasin pojat autoon ja nokka kohta Kannusta. Vähän piti rähistä meidän ryhmän tytöille, onhan ne kuitenkin mustia molemmat! No alkurähinän jälkeen alotettiinkin reenit.


Aluksi otettiin ALO rataa, paljon käännöksiä ja pysäyttäviäkin kylttejä pari. Käännökset sujuu aina vaan paremmin ja paremmin ja kyllä valmentajakin taas kehui että Ahti on aivan eri koira täällä "omassa" hallissaan kun Seinäjoen kisoissa kun meitä siellä tuomaroi.
No siten otettiinin AVO rataa hypyllä, houkutuksella ja kaikella muulla mistä ollaan vielä aivan hukassa! No koittaahan se meidänkin AVO aika vielä joskus ja onhan se reenaaminen aloitettava joskus.. Remmi pois ja radalle (kauheaa edes miettiä että parin hyväksytyn tuloksen jälkeen joudutaan radalle ilman remmiä) ekana hyppy joka menikin mallikkaasti, Ahtissa on se hyvä puoli että sitä ei ole (eikä meinatakkaan) sytytelty esteille niin kuin muista koiria jotka harrastaa samalla esim agia. Ahtilla se on vaan sellanen lunkki hyppy ja jatketaan, mun ei tarvi ottaa kun pari juoksuaskelta niin ollaan taas vierekkäin. Toivottavasti saadaan nämä esteen pysymäänkin näin neutraaleina. Sen jälkeen pari pysäyttävää kylttiä, ja Ahti näkikin jo houkutuksen ja sen ison pehmolelukoiran joka siellä meitä odotti. No mitä tekee herra? -Juoksee tietenkin suoraan sinne, kaataa lelun ja alkaa leikkiä sillä.. No haen koiran takaisin ja jatketaan, nappiin meni ja eipä se lelukoira siellä itse houkutuksessa enään kiinnostanut kun se oli jo katsastettu etukäteen.
Sitten olikin jo uuden haasteen vuoro, istu, seiso, kierrä koiran ympäri, tämä tulee tuottamaan meille ongelmia.. Nyt se jo onnistuu, nakin voimalla ja monella käskyllä.. Yleensä olen kaikessa vähän hällä väliä tyyppi mutta sitten tulee tällaiset asiat  ja haluan että se oikeen pomppaa! Rally-tokossa kun koiran tulisi sitä peräpäätä osata käyttää niin sovelletaa se myös tähän, etutassut samassa paikkaa ja vain takapää pomppaisi istumisesta seisomaan. Reeniä, reeniä vaan.. Ehkä se vielä joskus näyttää siltä kuin mitä haluan.












Kisojakin ehkä tiedossa, ilmoa lähti tänään Oulun tuplakisojen suuntaan ja ollaan siellä varapaikoilla. Ja maaliskuussa olisikin omassa hallissa kisat jonne ajattelin suunnata molempien koirien voimin.
Ja ilmoitinhan mää nuo meidän rinsessat missikisoihinkin! Alman kanssa suunnataan maaliskuussa Jyväskylään ja Lahteen ja molemmat tytöt pääsee myös erkkarissa pyörähtämään joka on jo ensikuun lopussa, Ahtikin pääsee erkkariin tosin kotikoiraluokkaan ja juniorhandler kehään kun ei tota muualle huolita ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti