maanantai 1. kesäkuuta 2015

Tämän hetken kuumin puheenaihe

Punkit ja kuinka ne pidetään poissa koirista.
Tämän kirjotuksen piti olla hehkutus siitä kuinka ollaan yhdellä suomen pahimmista punkkialueista selvitty ilman myrkkyjä. Piti olla.. Kunnes eilen Ahtin silmäkulmasta löytyi vuoden ensimmäinen ällötys. Päätin kuitenkin vähän hehkuttaa..
 
Facebookia ei enään nykyään saa plärättyä läpi etteikö joku jollakin palstalla kysyisi "Mikä on paras punkkikarkoite?" tai "Meidän koirasta löytyi taas 5 punkkia"
Koitan pitää kaiken maailman myrkyt poissa itsestäni ja koiristani. Homeopaattisia hoitoja on koitettu ja todettu ne toimiviksi ja mieluummin lykkään niitä koirien naamaan tarvittaessa ja käytän niitä hierojalla kuin lykkään särkylääkkeitä naamaan jos ovat kipeitä. Sama asia pätee näihin inhottaviin punkkeihin, niinpä aloin tutkia asiaa tarkemmin ja lukemaan netistä ja koirapalstoilta ohjeita kuinka pitää punkit erossa ilman myrkkyjä. Ratkaisu löytyi hyvinkin läheltä, nimittäin meidän koirien jokapäiväisistä lisäravinteista! B-vitamiini ja MSM-jauhe. Koirat saavat näitä aamuisin ruokaansa ylläpitämään lihasten, nivelten ja turkin kuntoa, ja nähtävästi voisi olla lisääkin hyviä vaikutuksia?!
Ruotsinkielisiltä sivuilta löytyy (tässäkin asiassa) enemmän tietoa kuin suomalaisilta. Olenkin oppinut googlettamaan kaiken uuden ja varsinkin vähän "herkemmät" asiat ruotsiksi. Jo se että ei halua punkkikarkotteita koiriinsa laittaa tällä riskialueella saa jotkut näkemään punaista. "Pakkohan se on laittaa!" Useimmat myrkyt tosin vain lamaannuttavat punkit eivätkä niitä edes tapa, ja ne jotka tappavat, ovatko ne kovin hyväksi koirallekaan joka sille altistuu koko ajan?  
B-vitamiini ja MSM saa koiran "maistumaan/haisemaan pahalle" ja punkit eivät siis mielellään nappaa kiinni näistä koirista.
MSM saa haisemaan rikille josta punkit eivät pidä. B-vitamiini on vesiliukoista ja koira pissii ylimääräiset pois joten yliannostusta ei tarvitse onneksi pelätä.
Näillä ollaan nyt menty tämä kevät/alku kesä ja tosiaan eilen löytyi ensimmäinen punkki. Jo maaliskuun alussa on tuttujen koirilla ollut punkkeja tällä alueella ja me ollaan vältytty niiltä tähän asti, sattumaa tai ei mutta samalla kaavalla jatketaan! 
 
 

 
Saatiin tässä vähän aikaa sitten mielenkiintoista postia Confientalta nimittäin Confienta Pluto paikannuspanta! Confienta Pluto panta on ensimmäinen paikannuspanta Suomen markkinoilla joka on tarkoitettu kaikille koirille. Confienta Pluto panta on todella kevyt (32grammaa) ja huomaamaton ja menee koiran kaulassa vaikka kokoajan. Akku kestää valmiustilassa jopa 96 tuntia ja kun akku on loppumassa tulee puhelimeen tekstiviesti "low battery" joten minuakin huolimattomampi omistaja tajuaa sen ladata ;) Laite kestää hetkellisen upotuksen veteen ja voi siis rankemmallakin sateella olla kaulassa eikä tarvitse pelätä sen menevän pilalle. Tätä nyt testaillaan lenkeillä ja kirjoittelen lisää kun alkaa mielipide muodostua. Näin alkuun tämä panta ainakin vaikuttaa aivan mahtavalta!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti