perjantai 11. joulukuuta 2015

Toivepostaus - Ennen pennun hankintaa

Siispä pikku vinkkejä niille (hulluille) jotka joskus haluavat minulta koiran..

Tämä ei ole semmoinen "Osta ruokakuppi ja hihna, varaa sanomalehtiä koska pentu ei ole sisäsiisti" postaus vaan sukellus mun ajatusmaailmaan ja hieman avaan sitä mitä arvostan ja mitä en :)

Kyselyitä pennuista tulee huima määrä, vaikka ei pentuja ole edes tulossa hetkeen. Sähköposteja tulee viikottain ja jopa ulkomailta tulee kyselyitä, ja vain harvat erottuvat joukosta.
"Hei. Millon sulle tulee pentuja ja paljon ne maksaa?" Tämän tyyppiset viestit ärsyttävät heti alkuun ja ne yleensä unohdan heti kättelyssä. Toisin ne ihanat pitkät viestit missä kysellään ja kerrotaan asioita kiinnittävät minunkin huomion. Ja tällaisille ihmisille mielelläni kirjoitan pitkiäkin sepostuksia. Joten, kerro edes hieman itsestäsi äläkä ensimmäisenä kysy pennun hintaa sillä se on pieni summa siihen kaikkeen muuhun mihin menee koiran kanssa rahaa!
 Seuraava ärsyttävä asia onkin se kun ihminen ensin kyselee, vastaat hänen kysymyksiinsä ja kysyt itse jotakin ja vastausta ei enään kuulu. Jos vastaukset eivät miellytä voi ystävällisesti sanoa ei kiitos.
Viestittelyssä ilmenee sitten se että haluan että meillä käydään tutustumassa koiriin (samalla saan itse tutustua mahdollisiin ostajiin). Vähintään kerran on käytävä meillä ennen kuin päätän myynkö kyseiselle henkilölle/henkilöille pentua.
Tykkään siitä että ihmiset tietävät mitä haluavat.. Tietävät millainen corgi on, millaisia ongelmia, sairaukasia yms mahdollisesti löytyy. Kysyä toki saa mutta antaa ostajasta aina hyvän kuvan jos edes vähän on selvittänyt asioita etukäteen.

Ensisijaisesti myyn pennut aina harrastaviin koteihin sen takia että sillon yleensä huomioidaan koiraa erilailla kuin kotikoiraa. En sano etteikö kotikoiraakin rakastettaisi samalla lailla jollei jopa enemmän mutta harrastavat havaitsevat yleensä herkemmin koirissaan viat kuin esim. nilkuttamisen, hermostoneisuuden tai peitsaamisen jne. Näin koirat pääsevät nopeammin tarvitsemaansa hoitoon jos on jokin vinksallaan. Myös tämmöisten koirien luusto kuvataan herkemmin jotta tiedetään mitä kuoren alta löytyy.

Arvostan rehellisyyttä ja rehellinen pyrin aina itsekin olemaan.
Pääasia on aina se että pennut saavat hyvän kodin itselleen, ja sen eteen teen kaikkeni. Uusien omistajien kanssa on natsattava, kun mahanpohjassa on semmoinen hyvä tunne niin tietää valinneensa oikein.





Kertokaa siis mitä etsitte ja sitten mietitään voisiko minulla olla tarjota juuri sitä.

Ensi kesälle onkin suunnitteilla Alman pentue ja sitten meillä taas ravaa ihmisiä tutustumassa maastonakkeihin, joten Tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti