sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Krista Karhun koulutus 19.11.2016

Eilen suunnattiin aamusta Ahtin ja hoitokoira Mustin kanssa Kiltareenalle Kokkolaan.
Saatiin Ahtin kanssa koirapaikka Krista Karhun koulutukseen ja haettiin sieltä apuja rally-tokoon.
Vinkkejä tuli paljon ja päivä oli todella mielenkiintoinen! Ja Krista rakastui Ahtiin täysin, "on niin ihana ja pörröinen" ja oli sitä mieltä että Ahti saa varmasti joka kisasta tuomarinpalkinnon pelkällä söpöydellään, no eipä ole saanut virallisesti yhtäkään! :D Sen yhden epävirallisen sai seuramestaruuksista. Siinä sitten vitsiä heitettiin että pitääpä viesä Ahti kisoihin jossa Krista on tuomarina.

Tässä pari hyvää huomiota:

-Kyltit 65&66 molemmat vasempaan täyskäännös ja sama oikeaan. Tässä olisi hyvä opettaa koiralle jolla vahva kontakti käsky jolla katkaisee kontaktin ja katsoo eteen (sama esim pyörähdyksissä). Molemmat oikeaan täyskäännös (kyltti65) vasen käsi ohjaa koiran hieman kauemmas eteen 6kun ohjaaja jo kääntyy ja ottaa oikealla kädellä vastaan.

-Saksalaisissa käännöksissä apuna mielikuvitus-kello ohjaajan suuntaisesti, vas käsi klo9 naama klo 12 ja oik käsi klo3, jokaisella näistä kellonlyömistä tulisi koiralla ja ohjaajalla olla kyljet vastakkain (eikä nenät), silloin liike on samanaikainen.

-Peruutuksissa ohjaaja voi laahaja jalkaa, jolloin ei tule vahingossakaan pientä potkua joka voi olla koiralle merkki jostakin muusta. Ja tätä mukaa ei tule voimakkaita painonsiirtoja -> eikä kehon merkkejä joita tähän vahingossa voi tulla.

-Peruutuksiss myös hyvä ensin aktivoida koiran peräpää, esim ensin 360 vasempaan ja siitä suoraa jatkaa peruutusta. Peruutuksen tulisi olla pitempi kuin radalla, peruuttaa esimerkiksi hallin läpi tms niin koira ei osaa arvioida milloin se loppuu ja toimii näinollen täysillä loppuun asti.

-Eteentuloissa palkka tulisi aina molemmista käsistä jotta koira saataisiin mahdollisimman suoraan eikä jää kyttäämään jompaa kumpaa kättä.

-Treeneissä ei tulisi treenata pelkästään kylttejä vaan 360 käännökset ei aina tarvitse olla 360 vaan ne voi olla se tuplana, niinkuin myös seuruu jne. Tämä lisää yllätyksellisyyttä ja pääsee helpommin palkkaamaan koiraa eri asioista.

Oli jännä huomata kuinka nopeaa Krista lisäsi haastavuutta tehtävissä kun itse on tottunut siihen että ei etene noin nopeasti ja koira saa mahdollisimman paljon onnistumisia. Kukaan koirista ei tosin eilen ainakaan paineistunut tästä vaan tekivät hommia hyvällä draivilla.


2 kommenttia:

  1. Kristan koulutukset ovat huippuja, niistä saa aina paljon hyviä vinkkejä. :)

    Saanko muuten kysyä, minkä kokoiset Back on trackit sulla on käytössä? Ne tuntuvat olevan lähiseudun kaupoista lopussa niin ei voida käydä sovittamassa ja vähän arveluttaa tilata ihan sokkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on noi mäyräkoiramanttelit. Ahtilla taitaa olla L ja Nessalla M 😊

      Poista