keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Läpivalaisu

Ahtista otettiin tässä vähän aikaa sitten viralliset rtg-kuvat.  Kuvattiin selkä, lonkat ja kyynärät. Nyt uskaltaa huoletta harrastaa! Lonkka ja kyynär kuvat sain jo aikaisemmin ja hämmästelin kuinka mulla kävi tuuri, mietin ja hain mahdollisimman tervettä yhdistelmää  ja sen löydettyä sain vielä huippukuntoisen koiran jolla lonkat A/A ja kyynärät 0/0 polvet myös todettiin terveiksi ja jalostusindeksi huimat 132!!(joka ei tietenkään sovellu jalostukseen).. No harrastekoiran halusin ja nyt voidaan surutta jatkaa sitä mistä tykätään :) selkälausunnon tänään saadessa ensin säikähdin, LTV1, kuulostaa kamalalta.. Tutkittuani asiaa ja soiteltuani pari puhelua uskalsin huokasta, vielä ei ainakaan ole todettu että tämä 'jakautunut ristiluun keskiharjanne' aiheuttaisi kipua tms. Nikama epämuodostumia ei löytynyt. Kuinkahan monella corgilla tämäkin on kun selkiä harvemmi  kuvataan? Harmillista, siksi itsekkin koitan olla mallina muille ja kuvauttaa kaikki koirani, myös ne jotka eivät sovellu jalostukseen.







Kaikista mielenkiintoisin kuva (ainakin minusta) on tietenkin epäonnistunut ja siksi selkälausunnossa kestikin vähän kauemmin, pitää kysästä josko eläinlääkäri voi lähettää vielä sen onnistuneen kuvan.

Vielä palatakseni corgien terveyteen, ihmiset valittaa nykyään että corgit on niin huono lonkkasia ja eivät muutenkaan ole mitenkään terveitä niin pakko ottaa eri rotunen kun haluaa harrastaa. Paska puhetta sanon minä! Väliä on sillä KENELTÄ ottaa, joillekkin kasvattajille näyttää tärkeämpää olevan näyttelyissä saadut tittelit kuin koiran terveys. Tosin tyhmä se ei ole joka pyytää, vaan se joka maksaa. Eihän ne hyvät lonkat ja kyynärät takaa tervettä koiraa, mutta niistä on ainakin paremmat lähtökohdat.
Ite oon lähes lottovoittaja kun löysin hyvät kasvattajat heti ensimmäisen koirani kohdalla! Terveitä mutta samalla myös kauniita koiria, mulla on kasvattajan _ikuinen_ tuki ja voin soittaa vaikka keskellä yötä jos mieltä painaa jokin asia, olen saanut heistä oikeat ystävät! Ja en määkään taida olla se kasvatinomistaja paskimmasta päästä kun sain vielä toisenkin koiran ja käyttää heidän urostaan vielä Nessalle vaikka monet muutkin samaista urosta halusi. Tämä tosin lisää mun paineita, haluan olla myös näin hyvä kasvattaja, kasvattaa terveitä ja kauniita koiria ja olla omistajien tukena aina kun tarvii. Ainakin tiedän keltä pyytää apua kun omat rahkeet ei riitä!
Ehkäpä Natural Stancen koirat komeilee Serpamin koirien kanssa terveystilastojen kärjessä vielä joskus. Kahdesta Serpamin koirastahan mun eka pentue on leivottu ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti