perjantai 26. kesäkuuta 2015

Paniikki siitä syystä että en vielä panikoi

Painotan sanaa VIELÄ.  Missä mun kisastressi ja kauhea paniikki on? Huomenna on kisat ja mä olen yhä ihan normaalissa olotilassa, nukuin viime yön, olen saanut syötyä tänään jne.. Kumma juttu. Nyt tosin vaan hirvittää vielä enemmän kun asia ei mene entisen kaavan mukaan ja varmaan ennen kisatilannetta iskee kauhea paniikki. Vai voisikohan sitä oikeasti olla stressaamatta?
No tämän viikon treeneihin, tiistaina käytiin tosiaan yhdellä rally-tokon irtotunnilla. Olin auttamassa ALO-ryhmän kanssa ennen oman ryhmän treenejä. Rataa tehtiin molemmissa ryhmissä. Otettiin siinä sitten ensimmäinen kisanomainen AVO-rata.. Sitäkin olisi tietenkin voinut vähän aikaisemmin treenta mutta kivempi panikoida näin loppumetreillä. Täyskäännökset  tulee luultavasti tuottamaan ongelmia kisoissa kun eivät ole vielä niin tiiviit kuin tulisi olla ja se hemmetin houkutus.. Saapa nähdä mitä huomenna tapahtuu. Ehkä sittenkin jännittää kun oikeen alan miettiä asiaa..

Eilen oli toko-treenit. Jo hallin pihalla alkoi Ahtin rähinä, otettiin etäisyyttä ja pari kertaa Ahti otti nätisti kontaktia mutta jatkoi sitten räyhäämistä. Hallille päästessä lykkäsin Ahtin suoraan boksiin vähäksi aikaa rauhottumaan. Keskusteltiin hetki tulevasta kisasta ja menneistä treeneistä. Otin sitten Ahtin boksista ja herra oli jo ihan eri fiiliksellä ja valmis tekemään hommia! Aluksi paikkamakuuta häiriössä. Ahti katsoo ohilentäviä leluja mutta kääntää sen jälkeen aina katseen minuun. Se on musta ihan ok, katsoa saa mutta ei muuten reagoida.
Sen jälkeen luoksetuloa. Istualtaan odottaminen on Ahtille kova pala ja ennakoi useasti, niin kävi myös eilen. Onneksi mukaan mahtui myös niitä onnistuneita suorituksia. Rivissä ollessa kutsuttiin välillä kaikki koirat samaan aikaan luokse ja välillä yksitellen. Kerran Ahti karkasi kun Sofia kutsui Tinkan luokseen niin jostakin syystä Ahti oletti myös saavansa luvan tulla minun luokse.
Seuraavaksi treenattiin merkin kiertoa kosketusalustalla. Ahti on kyllä sellainen neiti kun sipsuttaa eteenpäin tällaisissa uusissa tilanteissa :D Lähes hiipi kosketusalustalle ja pomppi sitten innoissaan minun luokse että "jess anna namia"
Sitten vielä seuruuta häiriöstä, käveltiin vastakkain muiden koirien kanssa ja hyvin menee kun vaan itse maltan nostaa katseeni niin Ahtikin katsoo mua enemmän. Kunpa vaan osaisin lopettaa sen varmistelun.
Lopuksi vielä hyppyä joka meidän olisi kyllä pitänyt jättää välistä koska Ahtilla lopahti kiinnostus. Viimeksi hyppy meni huippu hyvin mutta nyt ei enään mennyt. Vähän vaisun olonen oli, taisi olla hieman liian rankat treenit tuolle nuorelle herralle. Lopuksi otin vielä seuraamisesta hypyn ja takaisin perusasentoon jotta vähän sain Ahtia hetsattua että ei nyt jää kuva siitä että hyppy on tylsää paskaa jos huomisissa kisoissa sattuisi hyppy olemaan.

Päivitänköhän huomenna onnistuneista kisoista vai siitä kun sain paniikkikohtauksen ja jäinkin kotiin? Se nähdään huomenna :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti