keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Maastonakkien aktivointi

Kaksi juoksuista narttua, yksi teinihirviö uros ja omistajan lonkan limapussintulehdus.. Ei mikään hyvä yhdistelmä. Omistaja ei saisi kävellä ja koirat pitäisi ulkoiluttaa ainakin kahdessa erässä. Huh, huh!
Kuinka sitten väsyttää lauma kun lenkille ei pääse, treenata ei voi tai kannata ärsytyksen takia ja jälkeäkään ei voi talloa... Siinäpä vasta pulma!
Roosa oli pakannut Almalle mukaan MUSH pullia jota päätin käyttää hyödyksi. Pulla tai pari kongiin tai nännikumiin.

Kongi on aina ollut tuttu ja turvallinen. Se on vaan jo vähän tylsä. Tytöt tajuaa pitää siitä tassuillaan kiinni mutta Ahti vaan työntää kieltä sisään samalla kun kongi vierii kauemmaksi ja Ahti ryömii perässä. Hetkeksi aikaa tässä oli koirille mietittävää ja jos pakkasen kautta käytti kongia täytteineen niin sai vähän kauemman aikaa kulumaan.

Nännikumit sen sijaan oli ihan huippuja täytettynä! Ei liian helppoja mutta ei niin vaikeita että kiinnostus lopahtaisi. Pari pientä palaa nuo piraijat niistä sai revittyä irti mutta ei mitään suurempia onneksi irronnut. Lutkutusta koirat jatkoi vaikka kuinka kauan kun syvemmälle jäi aina lihaa kunnes yksi kaunis päivä mietin että miksi Nessa haukkuu ulko-oven edessä ja menin avaamaan oven "mene vain ulos" mutta Nessa ei liikkunut mihinkään vaan jatkoi haukkumista ja kun tajusin nostaa katseeni niin ovessa oli roiskeita rouvan pullista.. Katsetta kun nosti vielä ylemmäs niin kyllä, sitä oli katon rajassa asti. Fiksuna koirana Nessa tajusi että täytteet lentää ulos nännikumista jos sitä ravistelee raivonlailla :)

Onneksi nyt on jo päästy ulkoilemaankin niin ei aivan mökkihöperöiksi tulla!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti