keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Rally-sekä tokoa

Summumtaina oli Nessan rally-toko treenit.
Treenattiin aluksi merkille lähetystä, me treenattiin lähinnä siellä pysymistä kun ois niin kiva jusota hakeen mammalta palkka kun on kosketusalustaan koskenut ;) Pitää harkita namialustaa.. Nessa menee nätisti merkille, ja pysyy siellä kun tarpeaksi kovaa komentaa siellä pysymään, tämä ei tosin rallyssa ole ok joten pitää vielä vaan vahvistella paikalla pysymistä.
Uutena liikkeenä treenattiin puolen vaihtoa edestä. Nätisti Nessa meni kun seuraa (nami)kättä niin tiiviisti. Homma sujui ja on helppoa kun siitä tekee helppoa.. Itsellä on se vika että teen liikkeistä vaikeampia kuin mitä ne oikeasti on.
Lopuksi vielä ratatreeniä. Rata meni ok, Nessa menee juuri niin hyvin kuin sen olen opettanut menemään, enempää en siltä voi vaatia. Meillä tämä homma Nessan kanssa on todellakin enemmän rallya kuin sitä tokoa. Treenien vetäjältä tuli hyviä kommentteja ja kiinnitti huomion samoihin asioihin kuin minä itsekin.

1. Nessa on liian kaukana minusta. Ei tosin niin kaukana että siitä voisi sakottaa. Nessa on aina tarvinnut sen oman tilansa eikä koskaan ole ollut lähempänä, eikä tule olemaankaan. Tämä vaikeuttaa käännöksiä yms.
2. Treenien vetäjä toivoi että kehuisin Nessaa enemmän ja puhuisin sille taukoamatta. Tätä tein ennen, ja olen huomannut Nessan olevan paremmin kuulolla kun en kokoaikaa puhu sille, eikä se kuumu liikaa kun en kehu sitä liikaa. Herkästi lähtee palkkaamaan itseään jos saa liikaa kehuja. Pyrin puhumaan mahdollisimman hiljaa jotta Nessa joutuu keskittyä mitä sille sanon. Tosin voisin tietenkin olla positiivisempi.
3. Nessa kaipaa yllätyksellisiä palkkoja. Menee paremmin kun sitä ei palkkaa liian usein kun vähän jopa turhautuu. Pallon saadessa juoksi koko hallia ympäri eikä enään tullut takaisin, tällä kertaa en komentanut sitä. Nessa ansaitsi rallatuksensa <3

Eilen oli Ahtin tokotreenit.
Omatoimisesti treenattiin kapulanpitoa, ja vihdoinkin voin olla varma että se pysyy!
Ohjaajan kanssa otettiin seuraamista. Lähinnä keskityttiin mun omaan suoritukseen, Ahtin seuruu on jo niin hyvää että ei ole sille reilua kun ohjaaja kääntyy miten sattuu.
1. Tee tiukkoja käännöksiä, sillä Ahti käyttää peräpäätään todella hyvin. Saadaan vielä todella näyttävät käännökset.
2. Tukijalka on AINA se koiran puoleinen jalka! Rally-tokossa kun saa kääntyä juuri niinkuin haluaa niin nyt pitääkin iskostaa omaan päähän tämä uusi tyyli millä saadaan liike pysymään mahdollisimman tiiviinä.
3. Pitää treenata käännökset todella varmaksi ilman koiraa. Koiran kanssa palkata heti käännöksen jälkeen.

Saatiin myös todella paljon kehuja treenien vetäjältä kun harrastan tällaisen erilaisen rodun kanssa!Tänään Ahti oli mukanani koululla ja treenattiin hyppyä. Ollaan aina otettu avohyppyä ja se meneekin jo todella hyvin, tai siis meni. Otettiin väliin vanhalla hyppyesteellä ja kun sekin meni hyvin niin päätin ottaa vielä avohypyllä pari toistoa. Rima tippui kahdesti, mitä ei koskaan ennen ole tapahtunut. Otettiin vielä yksi onnistunut hyppy ja lopetettiin siihen. Toivottavasti tämä oli vain ohimenevää sillä hyppy on ollut jo niin vahva.
Nyt pitää vaan kiinnittää huomiota perusasentoon tuloon, Ahti alkaa taas mennä hieman vinoon. Saatiin vinkiksi pyöräyttää koira vielä kerran itsensä ympäri kun on tullut perusasentoon jotta tajuaa että peräpäätä todellakin on käytettävä.

Sitten meidän uuteen lemppariin... RUUTUUN!
Ei olla tätä koskaan ennen treenattu mutta tämän jälkeen kyllä tullaan treenaamaan. Ahtin ehdoton suosikki!
Treenattiin kosketusalustalla ja heitin palkan Ahtille, Pari epävarmaa toistoa alkuun jossa kävin ensin näyttämässa alustaa ja sitten lähetin Ahtin sinne. Tämän jälkeen Ahti karkasi ruutuun ja aivan mahtavalla vauhdilla! Auton perällä onkin ruutuliina odotellut aikaansa, nyt se sieltä kaivetaan ja aloitetaan treenaaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti