sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Saimme haasteen


Jokerikortti haastoi meidät vastailemaan kysymyksiin. Joten täältä pesee!


1. Miksi valitsit juuri sen rodun (rodut) joka sinulla nyt on? Onko se sinun "omaa" rotutyyppiä?

Mun eka koira oli corgi. Kun siitä aika jätti ja muutin pois kotoa päätin hommata "oikean" koiran, jalallisen koiran. Sitten yksi puhelu muutti kaiken.. Edesmennen koiramme pentu oli synnyttänyt pentueen. Viki, se meidän edesmennyt koira oli maailman helpoin koira, lähes täydellinen. Aattelin siis pääseväni helpolla ja varasin pennun tästä pentueesta. Nessa muutti minulle, enkä todellakaan ole päässyt helpolla! Eli ihan "vahingossa" nää corgit pyörii täällä nurkissa vaikka jotakin aivan muuta halusin. Nyt en edes halua muuta rotua. Ja paimenkoira sen olla pitää, ei noutaja niinkuin toi ukko haluaisi..


2. Harrastattetteko? Mitä ja miksi? Mitä et haluaisi harrastaa? Kerro mielipiteesi kilpailemisesta. 

Mitä me ei harrasteta? :D No ei. Rally-toko ja toko on ne ykköset! Ja pyöritäänhän me näyttelyissäkin, tehdään kaikkea mikä on kivaa, jos se ei ole kivaa niin me ei tehdä sitä. Ei harrastaminen aina ruusuilla tanssimista ole mutta ei se saa mitään pakkopullaa olla. Ja siis ei haluta harrastaa mitään mistä ei tykätä, en semmoista tosin tähän nyt keksi. Me ei vaan valitettavasti voida kaikkea harrastaa kun corgin rakenne ei kaikkeen sovellu.

Kilpaileminen on paskaa, vain siksi että jännitän niin hirveästi. Muuten se on huippua! 

3. Mitä mieltä olet rotusi terveydentilasta, mitä siitä muuttaisit (muuttaisitko)? 

Tästä olen jo avautunut tarpeaksi monta kertaa..  Onneksi on kasvattajia jotka haluavat parantaa corgien terveyttä (lähinnä nyt tarkoitan lonkkia) ja heidän kanssaan tulen tulevaisuudessa tekemään yhteistyötä.

Muuttaisin paljonkin. Esim jo se että kahta D-lonkkaista koiraa ei saisi yhdistää vaan ne olisi yhdistettävä A B tai C lonkkaiseen tekisi jo luultavasti ihmeitä. Onneksi itse voi päättää mitä käyttää, kunhan sitä käytettävää löytyy. Liikaa ei valinnanvaraa tällä hetkellä valitettavasti ole.4. Kerro mielipiteesi jalostuksesta. Suositko puhdasrotuisia vai sekarotuisia? 

Jokainen tyylillään, en halua tuomita ketään.Itsehän kasvatan koiria ja pysin jalostamaan rotua parempaan suuntaan.
 Kunhan kasvatettaisiin mahdollisimman terveitä koiria niin kaikki on ok oli ne sitten sekarotuisia tai rotukoiria. Harvemmin löytyy sekarotuisia jolla sukulaiset on yhtä tutkittuja kuin rotupeilla.
Omasta mielestäni jalostus menee nykyään monen rosun kohdalla mönkään, jalostetaan niitä _vääriä_ asioita..Nykyään valitettavasti liian usein ulkonäkö menee  terveyden ja luonteen edelle.

5. Kerro hetki, jolloin olet ollut ylpeä koirastasi. Entä hetki, kun et ole ollut?

Mä olen todella usein ylpeä koiristani. Sillon kun ne ei karkaa jos näkee metsässä vaikka linnun, malttaa odottaa ruokaansa nätisti, pärjää kisoissa, ohittaa toisen koiran nätisti lenkillä. Pitää muistaa iloita pienistä asioista ja olla koirastaan ylpeä. Jokainen saa semmoisen koiran ku ansaitsee.
Samanmoisen listan voisin kirjoittaa niistä hetkistä kun en  ole ylpeä.. Mutta haluan nyt keskittyä näihin hyviin juttuihin ;)

6. Kuinka paljon liikutte päivässä?

Joskus enemmän joskus vähemmän. Arkisin liikutaan aika vähän, viikonloppusin taas senkin edestä. Esimerkki siitä että olen huono ja laiska koiranomistaja on se että meillä ei aamuisin käydä lenkillä, tosin koiratkin arvostaa sitä kun saavat vaan käydä pihalla tarpeillaan ja kömpiä sitten takaisin nukkumaan.

7. Kuinka koirasi ruokailee? Onko teillä tiettyjä traditoita, joita suoritetaan ennen ruokailua?

Meillä koirat ruokailee aina erikseen jotta mitään stressiä niiden välille ei syntyisi kun ovat molemmat niin kovin ahneita. Aamuisin saavat nappulaa, ruoan eteen  pitää aina tehdä jotain *istu, maahan, istu, osota, saa ottaa* Meillä ei ilmaiseksi mitään saa! Ja iltaisin koirat saa yleensä lihaa tms hyvää kongista tai nappulat kädestä treenien merkeissä (tokoa, rallya tai ihan vaan sheipataan jotakin temppuja)


8. Millainen on mielestäsi hyvä kasvattaja? Ovatko kasvattaja(t), jolta olet koirasi ottanut olleet hyvä (hyviä)?

Mun koirien kasvattajat on parhaita! Haluan itsekin olla yhstä hyvä kasvattaja!
Pidetään tiiviisti yhteyttä (ei vaan koiriin liittyen) he kannustavat meitä, autetaan toisiamme puolin ja toisin. Semmoinen hyvä tuntuma mahassa pitää olla kun kasvattajaan tutustuu, haluan että kasvattajan ja koiran omistajan väilillä on hyvä suhde.

9. Mikä on parasta koiraharrastamisessa? Entä huonointa?

Parasta on hyvät treeniporukat ja onnistumiset koirien kanssa! Olen saanut todella paljon uusia ystäviä koirien ja koiraharrastusten kautta ja siitä olen todella kiitollinen!
Huonointa on ehkä kateellisuus ihmisten välillä ja se että koiraihmiset on kovia jauhaan paskaa toisistaan, sekin taitaa johtua vaan kateellisuudesta.


10. Mikä on paras puoli koirassasi? Entä huonoin?

Parasta mun koirissa on se että ne on niin erilaisia!  Nessalla on loputtomasti energiaa ja on todella röyhkeä (hyvällä tapaa) Se on opettanut mulle enemmän kuin mitä kukaan muu on koskaan opettanut tai tulee opettamaan, ollaan opittu lähes kaikki kantapään kautta. Ahti nyt taas puolestaan on tommonen mammanpoika, pieni nallekarhu joka on niin yksin kertainen että se on jo vaikea. Mulla om kyllä maailan parhaat koirat <3

11. Miten palkkaat koirasi?

Riippuu tilanteesta. Treeneissä yleensä nameilla, joskus lelulla. Riippuu toki haluanko hommaa lisää vauhtia vai tarkkuutta. Kotona annan hellyyttä ja rakkautta. 

Olipas kivoja kysymyksiä! Itse olen nyt laiska enkä haasta ketään :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti