lauantai 14. marraskuuta 2015

Toko tuumailuja

Ollaan Ahtin kanssa aloitettu jonkin aikaa sitten TOKO-ryhmässä Kokkolassa. Ryhmä on suunnattu semmoisille koirakoille jotka tarvitsevat apua ALO liikkeiden harjoitteluun, tosin siellä on kyllä paljon taidokkaampia koirakoita. Aluksi hirvitti, nyt olen huomannut muiden taitojen motivoivan minua. Agilityssa Nessan kanssa oli sama juttu ja lopetin koko aksan sen takia kun aina oli niin paha mieli kun oltiin niin  "huonoja", tässä tapauksessa on käynyt juuri toisin päin!

Tähän nyt pientä listausta mallilla liikkeet ovat:

Paikkis: Hyvällä mallilla kun ohjaaja ei jännitä, Kokkolan ryhmässä en uskalla ottaa paikalla makuuta koska joukossa on rähisijä ja jännitykseni tarttuu Ahtiin. Ahtia ei voi palkata välissä, sillon nousee seisomaan, palkatta menee hyvin. Minuutti menee ihan OK, treenatessa jos ottaa pitempää paikalla oloa niin minuutin jälkeen kääntää takatassut taaksepäin.  Lisää häiriötreeniä tarvitaan ja pelko (ohjaajalta) pois.

Seuraaminen: Hyvin menee, hyvällä fiiliksellä. Otettu uusi käsky "rally-toko seuraamisen" kaveriksi ja eron kyllä huomaa. Täyskäännöksiin ja käännöksiin kiinnitettävä vielä huomiota. Kontakti pysyy hyvänä. Välillä edistää. Paljon häiriötreeniä tähän niin tulee hyvä!

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Hyvällä tekniikalla menee maahan, nopea silloin kun haluaa. Palkkaan vain nopeista maahan menoista. Pysyy hyvin. Hidas perusasentoon nouseminen.

Luoksetulo: H-I-D-A-S. . .  Koira joka oikeasti osaa laukata kovaa hipsuttelee aika hiljaa luokse, tulee nätisti sivulle. Vauhtia treenattava.

Noutoesineen pitäminen: Tämän kanssa on taisteltu vaikka kuinka kauan, nyt se vihdoinkin sujuu! Enään ei harjoitella pelkästään pitoa vaan noutoa ja innostetaan kapulalle ja tehdään siitä THE juttu.

Kauko-ohjaus: Ollaan ihan alkutekijöissä.. Tekniikka on Ahtilla hyvä. Etupää liikkuu ja peppu pysyy (valittiin tämä tekniikka Ahtin rakenteen takia) Joskus luisuu eteenpäin. Maahan menee aina, istuminen on aina ollut vaikea juttu ja nyt vielä ohjaajan edessä ja hieman kaukana, ei kivaa tuumaa herra Ahtiliini. Vielä ei harjoitella oikealla etäisyydellä.

Estehyppy: Vihdoinkin on vauhtia! Hyppy on kyllä Ahtin lemppari liike! Hyvä fiilis molemmilla vaikka ollaan treenattu tätä aivan liian vähän.

Yleisesti: Virettä on ylläpidettävä leikkien ja usein. Perusasentoon nousemiset ovat liian hitaita. Ohjaajan vartaloavut pois! Myös hengailua liikkeiden välissä treenattava jotta ei sillon kiinnostu liikaa muista treenaajista. Lisää luottoa koiraan. Lyhyet treenit, pitkät tauot jottei Ahti kyllästy ja väsy. Joka treenille sekä passiivisia että aktiivisia treenejä jotta mielenkiinto säilyy mutta mikään ei mene överiksi. Treenattava eri alustoilla ja eri paikoissa. Paljon meteliä treeneihin. Hyvä fiilis muistettava, muuten Ahti mököttää.























Itse kun kirjoitan tätä tulee semmoinen fiilis että alkaa olla aika hyvällä mallilla kaikki liikkeet.. Se epäluulo iskee kuitenkin aina treeneissä, liikkeiden välit on saatava kasaan, samoin vire sekä lisää häiriötreeniä on saatava.Sekä aikaa, aikaa ja aikaa. Nyt olen päättänyt että ei hätäillä enään minkään suhteen, kaiken on oltava just eikä melkeen. Eniten harjoitusta kaipaa ohjaaja eikä koira, olen lähes aina vinossa, annan liikaa vartaloapuja huomaamattani ja kaikkea muuta ei niin kivaa..

Nykyään uskallan treeneissä pitää Ahtia lähes koko ajan vapaana toisin kuin vielä hetki sitten, tämä on huomattavasti lisännyt Ahtin itseluottamusta.
Ahti ei enään reagoi muihin koiriin lähes laisinkaan kun on työ-moodissa (jippii!) vaan keskittyy minuun täysin. Aletaan olla taas samalla aaltopituudella tuon koiruuden kanssa ja Ahti oikeen haluaa tehdä töitä mun kanssa nykyään. Ehkäpä pian uskalletaan kokeilla möllikokeissa millä mallilla _oikeasti_ ollaan kun ohjaajalle saadaan kunnon jännitys päälle ja namit pistetään lopullisesti piiloon. ;)
Tällä hetkellä on oikeasti hyvä fiilis meidän harrastuksien suhteen, toko ja rally-toko rullaa taas ja kunnon tauko teki terää Ahtille (sekä ohjaajalle) ja nyt muistetaan tai ainakin koitetaan olla innostumatta liikaa jottei hommasta tule taas paha maku suuhun. Rally-toko kisoihinkaan ei olla nyt hetkeen tähtäämässä vaan harjoitellaan vielä rauhassa voittajan liikkeitä ja katsellaan sitä rallya sitten kokonaan uusiksi. Hiljaa hyvää tulee!

                                                         MÄ <3 MUN TOKOELÄIN




3 kommenttia:

  1. Me haastettiin teidät! :) http://jokerikortti.blogspot.fi/2015/11/youre-she-to-my-nanigans.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! Pitää muute nyt ottaa asiaksi _oikeesti_ käydä juoksuttaan noita karvaturreja!

      Poista
    2. Joo! Laita viestiä kun teille ois sopiva aika :)

      Poista