sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Uusia ideoita

Uusi toko-ryhmä, mahtava ryhmä! Tai oikeestaan vetäjä siinä on mahtava, Eija jonka kanssa ollaan treenailtu rallya vetää ryhmää ja keksii kaikki mahtavat vinkit tällaiselle tollollekkin ohjaajalle!

Otettiin seuraamista ja luoksetuloa. Seuruu häiriössä ja luoksetulot yksitellen.

Seuraamista otettiin ryhmässä, meitä oli kuusi koirakkoa ja seuruutettiin koiria neliössä ja tötsän kohdalla aina 90 asteen käännös. Ensin käännökset oikealle ja sitten vaihdettiin vaikeampaan eli vasemmalle. Välillä pysähdyksiä ja piti seurata että ei mene liian lähelle edellä olevaa. Ahti kun hieman on alkanut edistää niin koitetaan nyt niin etta aina pysähdyn palkkaamaan sen kun ennen olen aina palkannut vauhdista.
Oikealle käänöksissä koitetaan nyt niin että naksautan (=palkka) käännyn nopsaa ja palkkaan oikealla kädellä. Tässä ei enään leviä niin pahasti kuin vielä hetki sitten, edistystä on siis tehty homman suhteen!
Vasemmalle käännöksissä Ahti on tuumannut vähän jäädä jalkoihin kun en ole sille kertonut että käännös on tulossa.Rally-tokossa 360astetta vasempaan teen niin että nostelen vaan polvia niin tajuaa kääntyä ja käyttää peräpäätä. Sama otettiin tähänkin vinkiksi. Aluksi pelotti että Ahti kääntyy liikaa kun aina tottunut menemään ympäri mutta todella kivat käännökset saatiin tällä tekniikalla!

Luoksetulo näytettiin ensin kuinka tehdään normaalisti. Eli suoraa perusasentoon vasemmalta. Jäi taas hieman liian eteen ja vajaaksi perusasento niinpä kehitettiin uusi sotasuunnitelma.. Otan nyt Ahtin perusasentoon takaa kiertäen, näin saadaan toivottavasti minimoitua virheet. Esille tuli myös meidän toinen ongelma, eli se että Ahti lähtee hiipimään mun perään. Tätä alkoi taas tehdä kun pari muuta koiraa alkoi rähistä keskenään.. Raukka mamman pieni pelkuri.. Eli olen aina vaan mielessäni laskenut kolmeen ennenkuin olen pyytänyt Ahtin luokse. Nyt tästedes otan aina 3-5 askelta sitä kohti ennenkuin kutsun sen luokse. Tarkoitus olisi että se oppii odottamaan niitä mun askelia kun ne aina tulee niin ei ainakaan kokeessa karkaisi mun luokse ennen käskyä. Toivottavasti tepsii!

Saatiin kyllä niin paljon tästä tunnista irti että oon aivan innoissani! Lisää puhtia saatiin taas treenaamiseen. Seuraavia treenejä jo odotetaan innolla!


Taas kävi aivan mahtavia tulevia pennunostajia kylässä, en malta odottaa että tytöt astutetaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti