maanantai 5. syyskuuta 2016

Liika on liikaa

Huoh.. Mistäs sitä alottaisi. Täällä kirjoittelee _todella_ väsynyt kasvattaja. Mikä siinä on että mikään ei voi mennä niinkuin pitäisi?
Almahan leikattiin "turhaan" synnytyksen yhteydessä koska lääkärillä ei ollut röntgeniä ja tunnustelemalla tuntui vielä pari pentua, avattiin Alma ja vain kovaksi pakkautuneita jälkeisiähän siellä oli. No eläinlääkäri rauhoitteli tilannetta sillä että ne eivät sieltä luultavasti enään itse olisi tulleet ja kohtu olisi tulehtunut ja jouduttu poistamaan. Mutta nythän tämä ongelma sitten oli poissa.
 Tai siis olisi varmaan jonkun muun kohdalla ollut, Alma nimittäin alkoi nostattaa kuumetta synnytyksen jälkeen. Aluksi lisättiin toinen antibiootti ensimmäisen lisäksi, ei auttanut sillä kuume vaan jatkoi nousuaan. Käytiin ultraamassa Alman kohtu seuraavana päivänä, eikä se pahalta näyttänyt joten päätettiin antaa lääkkeille vielä aikaa. Seuraavana yönä kuume alkoi taas nousta, ja aamulla oli taas korkealla jolloin alettiin selvittelemään toista lääkäriä. Leikanneen lääkärin kehotuksesta vein Alman Losvikan kliniikalle jossa se ensin ultrattiin ja röntgattiin, vasen kohdunsarvi täynnä mätää. Lääkäri sanoi että vielä voidaan koittaa kolmansilla antibiooteilla josko ne tehoaisivat mutta riski olisi että kohtu repeää ja silloin olisi kova kiire lääkäriin. En halunnut ottaa riskiä joten Alma jäi heti leikattavaksi.

Minä ajoin kotiin pentujen kanssa jotka olin ottanut mukaan kun ei tiennyt kauanko lääkärissä menee. Kotia tultuani, ja väsyneenä kaikkeen päätin koittaa jotakin mihin en itsekkään ensin uskonut. Jospa Nessa suostuisi imettämään ja hoitamaan pentuja? Alma ei saisi vuorokauteen imettää nukutuslääkkeiden takia. Ja kun pennut otin kopasta niin Nessa suorastaan hyökkäsi pesemään pieniä itkeviä nakkeja. Maailman paras mummo-koira <3 Äiti toi Alman kotiin myöhemmin samana päivänä kun työmatkallaan haki sen kliniikalta. Todella väsynyt äiti-koira oli todella hämillään kun ei saanut pentujensa kanssa olla. Onneksi, siis todellakin onneksi Nessa ne suostui hoitamaan niin eivät kokoaikaa huutaneet niin Almakin malttoi välillä torkahtaa.

Tästä kaikesta on nyt yli viikko. Jospa sitä uskaltaisi jo huokaista helpotuksesta?!

DNA-testit on myös laitettu postiin viikko sitten ja toivotaan nyt edes siltä saralta hyviä uutisia, nämä huonot uutiset alkaa jo kyllästyttämään. Liika on liikaa.

Mutta hyviin asioihin. Pennut kasvavat kaikki hyvin, emät voivat hyvin ja Ahti alkaa jo tottua pieniin. Huomenna Piinalla ja Saastamoisella on sirutus ja ell tarkki, sieltäkin toivomme nyt hyviä uutisia! Pentutestit tehdään myös lähiaikoina kaksikolle ja siitä mulla on jo aika hyvä fiilis, toivotaan että ovat niin reippaita kun heidän luulen olevan!

Saastamoinen 6 vk

Piina 6 vk

Viiiskko 2 vk
Saastamoiselle ja Piinalle on nyt viralliset nimet valittu Natural Stance Diamond schwarz sekä Natural Stance Rubin schwarz nimet oli tällä kertaa BMW-värikoodeja Onnin toiveesta. Odotellaan DNA-testien tuloksia ja mietitään sitten tarviiko Alman pennuille edes keksiä virallisia nimiä. Mitähän se ukko niille keksii jos tilanne vaatii, näin jo unta Natural Stance Kampiakselista ja muista :D




Alman synnytyksen yhteydessä pyysin eläinlääkäriltä todistusta Kennelliitolle kun kahdella pennuista on töpöhännät, kun niistä pitää aina olla todistus että ei ole itse ollut näpsimässä lyhyeksi. En tiedä onko tämä huonoa huumoria vai jo vinkki tulevasta mutta tässä kuvassa näkyy lääkärin lähettämästä todistuksesta ne viralliset tiedot. En todellakaan voi olla miettimättä olisiko tämä "vinkki" joltakin ylemmältä taholta. Ja virallisen nimenkin oli jonnekkin hukannut.. Hohhoijaa. 

Jospa seuraava teksti tänne olisi oikein positiivinen ja mulla ois paljon kivaa kirjotettavaa, jää nähtäväksi! 



4 kommenttia:

  1. Voi kuinka sielläkin nyt koetellaan. On kyllä niin masentavaa välillä, kun tuntuu että pään päällä on ja pysyy harmaa pilvi ja sen tuoma epäonni. Kuitenkin onneksi teillä koirat voivat hyvin ja toivottavasti niin myös jatkossakin. Tsemppiä jatkoon ja toivottavasti DNA testi tuo iloisia uutisia! Ja onnea vielä ihanista pennuista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Toivon todellakin että meidän onni jo kääntyisi..

      Poista
  2. Kovasti tsemppiä! On se kasvattaminen välillä aika rankkaa, mutta loppupeleissä varmasti palkitsevaa. Toivotaan hyviä uutisia DNA testistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juuri niinkuin sanot, rankkaa mutta palkitsevaa <3 pitää vaan pelätä pahinta ja toivoa parasta!

      Poista